Hoe is het om te werken bij de Vervoerregio?

Op een gemiddelde werkdag zijn er binnen de Vervoerregio 4.7 miljoen verplaatsingen. Zowel van, naar en binnen de regio. Met de auto, de fiets, het OV of lopend. Vervoerregio Amsterdam speelt een belangrijke rol om al die verplaatsingen te stroomlijnen. Bij de Vervoerregio werken dan ook gedreven mensen, met passie voor hun werk. Iedere dag dragen zij hun steentje bij aan een optimale bereikbaarheid van de Amsterdamse regio. Misschien ook wel iets voor de lezers van wijnemenjemee? In gesprek met HR manager Marjolijn van den Aardweg.

Marjolijn, kun je iets vertellen over werken bij Vervoerregio Amsterdam?Werken bij de Vervoerregio betekent zorgen voor een bereikbare Amsterdamse regio. De Vervoerregio is een expertorganisatie voor mobiliteits- en bereikbaarheidsopgaven. En dat kan vanuit verschillende hoeken: kennis en onderzoek, als projectleider of in een bestuurlijke functie. Ons kantoor zit hartje centrum, bij het Waterlooplein, dus ook nog eens een leuke locatie om te werken.

Wat zeggen collega’s daar zelf van?
Uit een medewerkers tevredenheidsonderzoek van eerder dit jaar kwamen twee belangrijke resultaten: enerzijds de zingeving, anderzijds de goede sfeer. Die twee elementen zie je ook terug. De zingeving zit ‘m erin dat we noodzakelijk werk doen. Door ons werk kunnen mensen zich binnen de regio zich snel van A naar B verplaatsen.

En die goede sfeer?
De sfeer is ontspannen en laagdrempelig, zowel op de werkvloer als daarbuiten. Tijdens het werk zie je dat collega’s fijn kunnen samenwerken en aan het eind van de week – en ook vaak doordeweeks – is er altijd wel een groepje dat samen gaat sporten of een borrel drinken.

En als wijnemenjemee-lezers nu zelf bij de Vervoerregio willen komen werken?
Nou, graag! We zijn altijd op zoek naar gedreven, enthousiaste nieuwe collega’s. Er zijn regelmatig diverse functies voor mensen met verschillende achtergronden. Er lopen bij ons veel collega’s rond met bijvoorbeeld een verkeerskundige of planologische achtergrond, maar we zoeken juist ook regelmatig mensen met een achtergrond in bijvoorbeeld financiën, communicatie of bestuurskunde. Op werkenbij.vervoerregio.nl staan alle actuele vacatures, maar ook leuke filmpjes van collega’s die vertellen over hun werk. Zeker even kijken dus!

 

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Leuk artikeltje. Wel bijzonder om dit interview te doen met een HR-manager. Iets met slager en eigen vlees? Als het is bedoeld om mensen enthousiast te maken voor werken bij de vervoerregio dan had ik eerder iemand in een lagere functie gekozen en die niet over personeelszaken gaat.

  2. @JM Dankjewel voor je reactie! Als je benieuwd bent wat andere collega’s er van vinden, kun je eens een kijkje nemen op werkenbij.vervoerregio.nl. We hebben een aantal collega’s met een camera gevolgd tijdens hun werk. Die video’s geven een aardig beeld van hoe het bij de Vervoerregio aan toe gaat ? 

  3. @Evelien: JM heeft natuurlijk gelijk; het artikel is heel erg “Wij van Wc-Eend adviseren Wc-Eend”. En jullie vacature-site die je noemt is uiteraard net zo. Dat snap je zelf toch ook wel? Een site als Glassdoor is dan beter bruikbaar, maar daar staat helaas niets over de Vervoersregio; wordt ook meer gebruikt door (ex) medewerkers van tech bedrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *