Nieuwe fietsbrug en doorfietsroute langs Zwarte Gouw: Samenwerking voor fietsvriendelijk Amsterdam-Noord

Op een natte en grauwe donderdagochtend, de 8e februari, werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de fietsvriendelijkheid van Amsterdam-Noord. Marja Ruigrok, lid van het dagelijks bestuur van de Vervoerregio, en Yassmine el Ksaihi, stadsdeelbestuurder van stadsdeel Noord, waren verheugd om het resultaat van een vruchtbare samenwerking te presenteren.

Binnen de Vervoerregio wordt op dit moment hard gewerkt aan de aanleg van een uitgebreid netwerk van MRA-doorfietsroutes. Deze routes, bedoeld voor langere afstanden binnen de Metropoolregio Amsterdam, bieden een aantrekkelijk alternatief voor autoritten in een regio die steeds drukker wordt. De recent vernieuwde Zwarte Gouw, een fietsroute van ongeveer 2 kilometer lang, is nu onderdeel van dit ambitieuze doorfietsnetwerk.

Ondanks de dreigende wolken en het druilerige weer kon niets de feestelijke sfeer verpesten.
Bij de opening van de brug werden enthousiaste en lovende woorden uitgesproken over het nieuwe bouwwerk. Met brede glimlachen van oor tot oor bewonderden Marja en Yassmine de indrukwekkende brug. Plotseling raasde er een racefiets voorbij, als levendige illustratie van de snelle nieuwe verbinding die de brug vormt.

Bekijk hier de opening van de fietsbrug: